Bölgenizin coğrafi özelliklerini göz önünde bulundurarak bölgeniz için en uygun ekonomik faaliyetin hangisi olduğuna karar veriniz. Neden bu kararı verdiğinizi açıklayınız.
Marmara bölgesinde sanayi, tarım, hayvancılık, balıkçılık, madencilik ve turizm yapılabilir. Ayçiçeği ve pirinç tarımı, kümes hayvancılığı ve mandıracılık ile balıkçılık yapılabilir.
Ege bölgesinde Tarım, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık, madencilik, sanayi ve turizm yapılabilir. Zeytin, üzüm, incir, haşhaş ve turunçgiller tarımı ile kümes hayvancılığı, kıl keçisi ve koyun yetiştiriciliği yapılabilir.
Karadeniz bölgesinde çay, fındık mısır, patates, tütün üretimi yapılabilir. Ormancılık ve balıkçılık ile büyükbaş hayvancılık yapılabilir.
Akdeniz bölgesinde Tarım, turizm, hayvancılık, madencilik, sanayi ve ormancılık yapılabilir. Muz, turunçgil, mısır, yer fıstığı, pamuk ve gül üretimi yapılabilir.
İç Anadolu bölgesinde Tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm faaliyetleri yapılabilir. Buğday, arpa, elma, patates ve şeker pancarı yetiştirilebilir.
Doğu Anadolu bölgesinde Tarım, hayvancılık, arıcılık, madencilik, sanayi ve turizm yapılabilir.
Güneydoğu Anadolu bölgesinde Tarım, madencilik, hayvancılık, sanayi ve turizm yapılabilir. Pamuk, Antep fıstığı, kırmızı mercimek, arpa, nohut ve karpuz üretimi yapılabilir.