Hikmet Onat hayatı Hikmet Onat hayatı kısa
Hikmet onat hayatı ve eserleri kısaca, Hikmet onat kimdir, Hikmet onat kimdir eserleri
Sanayi-i Nefise-i Şahane’ye (Güzel Sanatlar Akademisi) kaydoldu. 1905 yılında İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girdi. 1908’de Osmanlı Ressamlar Cemiyeti ve Güzel Sanatlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alarak sergilerine katıldı. (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Osman Hamdi Bey dönemi (1883-1910) Güzel Sanatlar Akademisi ünlü resim öğrencileri arasına girdi.
Mekteb-i Sultani’de (Galatasaray Lisesi) resim öğretmenliği görevine başladı.
Varnia Zarzecki’nin yerine hazırlık sınıfı hocalığına, ardından da atölye şefliğine atandı. Enver Paşa’nın açtığı Şişli Resim Atölyesinde altı ressam arkadaşıyla birlikte kahramanlık tabloları yapmakla görevlendirildi.
1939 yılında Halkevleri aracılığıyla düzenlenen “Yurt Gezileri”nde Bursa’ya gitti. Kendi ismini taşıyan resim atölyesinde emekli olana kadar (1949) öğretmenlik yaptı ve Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki uzun profesörlük döneminde yüzlerce sanatkâr yetiştirdi.
Viyana ve Berlin’de açılan (1918) “Savaş Resimleri Sergisi”nde teşhir edilen çoğu savaş konulu ve diğer çeşitli konulardan meydana gelen 143 adet eserin içinde onun eserleri de bulunmaktaydı. Yapıtları Devlet Resim ve Heykel Sergileri’nde yer aldı. 1973 ve 1974 yıllarında üst üste 34. ve 35. Devlet Resim ve Heykel Sergisi ödülüne layık görüldü.
Hikmet Onat eserleri:
- Siperde Mektup Okuyan Askerler
- Salacak’ta Kayıklar Ve Kızkulesi
- Peyzaj
- Büyükdere
- Büyükada,
- Manolyalar
- Çengelköy,
- Balıkçı Tekneleri
- Topkapı Sarayı
- İstanbul Peyzajı
- Meyve Tabağı
- Kandilli Sırtlarından
- Savaşa Giderken Veda
- Dikiş Diken Kadın
- Bebek’te Sabah
Hikmet Onat’ın eserleri, Hikmet Onat resimleri, Hikmet Onat tabloları, hikmet onat siperde mektup okuyan askerler, Hikmet Onat öz geçmişi